Szabályzat

Szabályzat

Jelentkezési és részvételi szabályzat

A 2021-es Musicum Laude Bel canto mesterkurzus és énekversennyel egybekötött gálakoncertre való jelentkezéssel minden résztvevő elfogadja a Musicum Laude jelentkezési és részvételi szabályzatát.

1. Jelentkezési feltételek

A Musicum Laude Bel canto mesterkurzus és énekversennyel egybekötött gálakoncertre minden anyaországi és határon túli, magyar pályakezdő operaénekes jelentkezhet, aki megfelel a következő feltételeknek:

  • minimum 18. életévét betöltött
  • egyetlen operaházzal, színházzal és/vagy más előadóművészeti intézménnyel sem áll állandó szerződésben mint operaénekes
  • nem énekelte még hivatalos operaelőadás főszerepét

2. Jelentkezési határidő

2021. május 31. 23:59 CET

 

3. Jelentkezés formája

A Musicum Laude Bel canto mesterkurzus és énekversennyel egybekötött gálakoncertre jelentkezni online, a www.musicumlaude.hu weboldalon keresztül lehetséges a jelentkezési űrlap megfelelő, hiánytalan kitöltésével.

A jelentkezési lap beküldésével a jelentkező tudomásul veszi, hogy a kurzus teljes időtartamán részt kell vennie.

 

4. Videó

A jelentkezéshez szükséges felvétel beküldhető YouTube-on vagy Google Drive-on közzétett videó formájában.

Specifikációk:

  • 1 évnél nem régebbi felvétel
  • max. 10 perc hosszúságú
  • A videón a jelentkezőnek megfelelően kell látszania.
  • Megfelelő videó- és hangminőség.

5. A jelentkezők hozzájárulnak, hogy a Musicum Laude Bel canto mesterkurzus és énekversenyre beküldött felvételek részét vagy egészét a szervezők a későbbiekben felhasználják (többek között, de nem kizárólagosan: nyilvános kommunikáció).

6. Kiválasztási folyamat (mesterkurzus)

A jelentkezők közül a Musicum Laude Bel canto mesterkurzus oktatói választják ki azt az 50 pályakezdő operaénekest, aki meghívást kap a kurzusra. Az oktatók döntése végleges. A döntésről minden jelentkezőt legkésőbb 2021. július 15-ig emailben értesítünk. A kurzus időpontja: 2021. 08. 25. – 09. 01.

7. Kiválasztási folyamat (énekverseny)

Az oktatók a Musicum Laude Bel canto mesterkurzuson résztvevő hallgatókból választják ki a kurzus során azt a 15 főt, aki továbbjut a programot követő énekversenyre. Az énekverseny időpontja: 2021. 09. 02-04. Az oktatók döntése végleges.

8. A Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert zsűrije a verseny végén döntést hoz, amely a versenyt követő eredményhirdetésen válik nyilvánossá. A zsűri döntése végleges.

9. Az órák/próbák és előadások időrendi beosztása a Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert helyszínén, egy előre kijelölt helyre, az adott oktatási napot megelőző este kerülnek ki. Az órarend követése a résztvevők felelőssége! 

10. Az órák/próbák ideje alatt is kötelező a meghatározott öltözködési rend betartása, mert a produkció felvételeket, fotókat készíthet.

11. Az órák/próbák, előadások alatt az alkoholfogyasztás tilos, amennyiben a résztvevő ezeken illuminált állapotban vesz részt, az órákról/próbákról, előadásról kitiltható.

12. Az órák/előadások/próbák ideje alatt él a személyes felelősség elve, minden közreműködő felelős a személyes dolgai biztonságáért is.

13. Közreműködő/fellépő/résztvevő felelős a saját környezetét, öltöző, színpad, előadásterem, tanterem tiszteletben tartani, a tisztaságot megőrizni, ennek hiányát a szervezőnek jelezni.

14. A Musicum Laude Bel canto mesterkurzus és énekverseny alatt a közreműködő köteles betartani a felelősök (tanárok, mesterkurzust szervezők) instrukcióit. 

15. A közreműködő felelősséggel tartozik tetteiért a Musicum Laude Bel canto mesterkurzus és énekverseny teljes időtartama alatt.

16. Csak előre leegyeztetett Musicum Laude Bel canto mesterkurzus és énekverseny /előadások/turnék/mesterkurzusok ideje alatt a fellépő környezetében.

17. A közreműködő köteles tájékoztatni a szervezőket bármilyen változásról, ami a produkciót, próbát, turnét, a mesterkurzust, a kapcsolattartást, a hiányosságokat illeti.

18. A Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert teljes ideje alatt, szállás, étkezést és az órákat beleértve is a diák és kísérői a szervezők által megismertetett szabályokat betartani kötelesek, ezeknek nem betartása akár a teljes kizárást is eredményezheti.

19. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert, valamint az azt létrehozó intézmények, vállalkozások, támogatók nevét, évek alatt kidolgozott arculatát is sérthetik, ha nem megfelelő magatartásformát képviselnek a Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert ideje alatt.

20. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a kurzust adó tanárok felügyelete alatt, azoknak mentorálásával végzik mindennapi feladataikat, és messzemenően tiszteletben tartják szakmai és emberi tanácsaikat is.

21. A résztvevők óvják és őrizzék a helyszín, valamint saját és a további résztvevők vagyonát.

22. A keletkezett esetleges anyagi károkat maradéktalanul jelezni kell, és amennyiben a kárért a résztvevő a felelős, azt a résztvevő köteles megtéríteni.

23. A kihágások esetén a rendbontó személy a Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert elhagyására kötelezhető.

24. A Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert helyszínének felszerelését (bútorzat, wc-k, zuhanyzók, székek, asztalok stb.) rendeltetésszerűen kell használni.

25. A résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert nyilvános közlés szándékával kép- és/vagy hangfelvétel készüljön, az, vagy annak bármilyen tetszőleges részlete a televízióban vagy egyéb csatornákon korlátlan számban sugárzásra kerüljön. Beleegyezését adja ahhoz, hogy a Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert kép-, és hangfelvételéből készült összefoglalót időbeli korlátozás nélkül felhasználhassa, bármely módon a közönséghez továbbítsa, vagy erre harmadik személyeknek felhasználást engedélyezzen.

26. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert szervező szakmai stáb akaratán kívül álló vis major események bekövetkezése (háború, polgárháború, terrorista-támadás, sztrájk, tűzvész, járvány, árvíz, földrengés, nemzeti gyász, kormányrendelet, helyi hatóságok határozata, vagy más emberi irányításon kívül eső ok, pld. járhatatlan útviszonyok) esetén a Musicum Laude Bel canto énekversennyel egybekötött gálakoncert elhalasztása mellett dönthet.

27. Az oktatók és zsűri fenntartja a jogot, hogy a jelentkezést kizáró feltételektől eltekintsen, kizárólag egyhangú, szakmai vélemény esetén.

Fel
M U S I C U M L A U D E
Musicum Laude