MesterkurzusMegvannak a Musicum Laude énekverseny díjazottjai

Blog

Megvannak a Musicum Laude énekverseny díjazottjai

Kovács Csilla szoprán nyerte az első Musicum Laude Énekversenyt.     

Szeptember 4-én, a nagyváradi Szigligeti Színházban került sor az első, hagyományteremtő Musicum Laude énekversennyel egybekötött gálakoncertre, amely az azt megelőző, egyhetes mesterkurzus záróakkordja volt. A versenyt a 31 éves szoprán, Kovács Csilla nyerte, második helyen a magyar származású Valentina Puşcaş, harmadik helyen Kapi Zsuzsanna, Debreceni Egyetem mesterszakos hallgatója végzett.

Az énekversenyen a fiatal tehetségeket a Nagyváradi Állami Filharmónia kísérte, sokuk első alkalommal énekelt zenekari kísérettel. Az együttest Budányi György vezényelte, az est rendezője, házigazdája Novák Péter volt.

A díjakat dr. Vadász Dániel, a Coopera alapító producere és Molnár Levente, Liszt-díjas operaénekes, a program egyik ötletgazdája adta át.

A nyertesek a Coopera jövőbeni előadásaiban kapnak szerepeket, fellépnek majd a II. Debreceni Ünnepi Játékokon, emellett pedig portéfortózással, portréinterjúval, kommunikációs tanácsadással, karriertanácsadással is jutalmazták őket.

Prof. Dr. Ionel Pantea A legjobb Mozart énekesnek járó különdíját Laki Péter kapta.

A zsűri tagjai nemzetközileg is elismert művészek voltak, akik a mesterkurzus oktatói is voltak: a Kossuth- és Liszt-díjas Kolonits Klára, a Kossuth- és Liszt-díjas Rost Andrea, Berkes János Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház Örökös tajga, Marian Boboia, Prof. Dr. Ionel Pantea, a zsűri elnöke Liszt-díjas Molnár Levente volt.

Fel
M U S I C U M L A U D E
Musicum Laude