Énekverseny 2021

Énekverseny 2021

Énekverseny 2021

MUSICUM LAUDE ÉNEKVERSENNYEL EGYBEKÖTÖTT GÁLAKONCERT

A Musicum Laude énekversennyel egybekötött gálakoncert a fiatal operaénekes tehetségek ünnepe. Különleges módon nem egy önálló énekversenyt hirdetünk, hanem a Musicum Laude bel canto mesterkurzus folytatásaként rendezzük meg a legtehetségesebb hangok megmérettetését. 

Ez tehát azt jelenti, hogy minden résztvevő, aki jelentkezik mesterkurzusunkra, automatikusan az énekversenyre is benyújtja részvételi szándékát. Az, hogy végül kik kapnak lehetőséget közönség előtt, nagyzenekari kísérettel megmutatni magukat, a mestertanárok döntik el a kurzus során. Hiszünk a gyakorlati oktatásban, amelyre egy professzionális keret között megrendezett gálakoncerten való részvétel teheti fel a pontot. Tudjuk és látjuk, hogy a pályakezdő operaénekesnek milyen nehéz, kihívásokkal teli az út az érvényesülés felé, éppen ezért szeretnénk őket különféle lehetőségekkel támogatni ezen az úton.

A versenyzőket a Nagyváradi Állami Filharmónia zenekara kíséri majd. Az együttes élére a Semperoper Dresden fiatal karmesterét, Budányi Györgyöt kértük fel. Az est színpadi rendezője, műsorvezetője Novák Péter lesz.

Díjak

  • szereplehetőségek a Coopera tervezett, jövőbeni előadásaiban (a 2021/2022-es, 2022/2023-as, 2023/2024-es évadok során)
  • fellépési lehetőségek a Coopera testvércégeinek koncertjein (a 2021/2022-es, 2022/2023-as, 2023/2024-es évadok során)
  • személyes márka, portfólió, kommunikációs tanácsadás

A további díjakat folyamatosan tesszük közzé, a legfrissebb információkért kövessetek minket a Facebookon és az Instagramon!

Zsűri

Berkes János, Magyarország Érdemes Művésze, tenor

Kolonits Klára, Kossuth- és Liszt-díjas koloratúrszoprán

Molnár Levente, Liszt-díjas bariton

Prof. Dr. Ionel Pantea, basszus

Rost Andrea, Kossuth- és Liszt-díjas szoprán

Részletek

Dátum: 2021.09.04.
Időpont: 19:00
Fel
M U S I C U M L A U D E
Musicum Laude