Bel Canto Mesterkurzus 2021

Bel Canto Mesterkurzus 2021

Bel Canto Mesterkurzus 2021

BEL CANTO MESTERKURZUS 2021

Ingyenes bel canto mesterkurzus fiatal, pályakezdő operaénekesek számára – nemzetközileg elismert, az operavilágban ma is gyakorló művészekként dolgozó oktatók bevonásával.

A zenei képzés egyedi igényt hordoz magában, ugyanis nem szabható az egyénekre egyetemes korlát vagy struktúra. A paneleken alapuló zenei oktatás esetén lehetnek olyan tehetségek, akik számára nem biztosítható a megfelelő érvényesülés, a kiteljesedés. Minden egyes tanuló, az összes felfedezett tehetség meg kell, hogy találja a saját útját, a csak rá jellemző nyelvét, amellyel kifejezheti, megfogalmazhatja egyéni művészi hitvallását, koncepcióját – ebben próbál segítséget nyújtania a Coopera Musicum Laude hétnapos bel canto mesterkurzusa.

A kurzuson résztvevők egyéni és csoportos órákon vesznek részt, emellett lehetőségük lesz korrepetítorral gyakorlásra, librettóértelmezésre is. A klasszikus énekképzés mellett fontosnak tartjuk, hogy a kurzuson résztvevő diákok elmélyüljenek az operatörténelemben, megismerjék az általuk megformált karaktereket, az általuk életre keltett történeteket, így a kurzust operatörténeti órák is kiegészítik.

A kurzus időpontja: 2021. augusztus 25. – szeptember 01.

A kurzus helyszíne: a Musicum Laude mesterkurzus a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem ad otthont  – a résztvevők az intézmény frissen, 2020-ban indult bel canto képzését is kiszolgáló termeiben tanulhatnak majd.

A mesterkurzus oktatói:

Berkes János, Magyarország Érdemes Művésze, tenor

Kolonits Klára, Kossuth- és Liszt-díjas koloratúrszoprán

Molnár Levente, Liszt-díjas bariton

Prof. Dr. Ionel Pantea, basszus

Rost Andrea, Kossuth- és Liszt-díjas szoprán

Dr. Batta András, Széchenyi- és Erkel-díjas zenetörténész

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásából megvalósuló kurzus a beválogatott hallgatók számára ingyenes, a résztvevők számára szállást és reggelit is biztosítunk.

A jelentkezés menete:

  1. A jelentkezési határidő lejárt, a jelentkezők közül a kurzus oktatói választják ki azt a 30 főt, akik részt vehetnek a kurzuson. Erről mindenkit 2021. június 30-ig emailben értesítünk.
Fel
M U S I C U M L A U D E
Musicum Laude